Kompanija „Elitte Palić“ osnovana je 1994. godine i bavi se turizmom i ugostiteljstvom. U svom sastavu poseduje dva hotela i dva restorana, a kuriozitet je da su svi evidentirani kao kulturno-istorijski spomenici.

 

hotelParkElittePalic

 

Hotel „Park“ smešten je u Velikom parku, na samo 50 metara od obale Palićkog jezera. Izgrađen je davne 1860. godine u stilu klasicizma i zaštićen je kao spomenik kulture. Hotel je kategorizovan sa četiri zvezdice i poseduje ukupno 34 smeštajne jedinice. Gostima su na raspolaganju sobe i poluapartmani sa pogledom na jezero ili na park. Ishrana hotelskih gostiju se odvija u restoranu „Mala gostiona“, koji se nalazi u neposrednoj blizini hotela. Lokacija i šarm hotela „Park“ čine ga vanvremenskom oazom mira i uživanja.

 

jEZERO pALIC

 

Depandans „Jezero“ izgrađen je 1903. godine, po uzoru na hotel „Park“, od koga je odvojen jedinstvenim secesijskim objektom – „Velikom terasom“. Poseduje 30 smeštajnih jedinica. Ishrana hotelskih gostiju se odvija u restoranu „Mala gostiona“, koji je udaljen od hotela oko 100 metara.

 

mala gostiona palic 1

 

Malo je pravih gurmana i ljubitelja dobre kuhinje koji nisu čuli za restoran „Mala gostiona“. Već 164 godine, na istom mestu i pod istim imenom, ovaj restoran čuva i prenosi najlepše palićke priče. Ambijent restorana prilagođen je jedinstvenoj arhitekturi Palića u stilu mađarske varijante secesije i dočarava zlatno doba Palića sa kraja XIX i početka XX veka. Tradicija restorana još od 1994. godine je nedeljni porodični ručak po principu švedskog stola, sa bogatim izborom jela nacionalne i internacionalne kuhinje i sa pažljivo odabranom ponudom lokalnih specijaliteta.

 

ribljaCardaElittePalicSubotica

 

Na samoj obali Palićkog jezera nalazi se specijalizovani riblji restoran „Riblja čarda“. Sagrađena je osamdesetih godina XIX veka i zaštićeni je spomenik kulture, a uređena je u stilu građanske čarde. Nadaleko je poznata po filiranoj ribljoj čorbi i ribljim čvarcima, a na meniju se nalaze brojna jela od slatkovodne i morske ribe i plodova mora.

 

plava vaza

 

Plave vaze sa likom vodenih božanstava Paliću je poklonio vlasnik fabrike Žolnai iz Pečuja 1910. godine, u znak zahvalnost za obilato korišćenje njegove keramike u izgradnji Subotice i Palića. Dve od tri preostale vaze se nalaze ispred hotela Park i depandansa Jezero.

 

Cenovnik smeštaja (PO OSOBI / DNEVNO)

 

JEDNOKREVETNA SOBA

Noćenje sa doručkom – 4.669,00 RSD

Polupansion – 5.319,00 RSD

Pun pansion – 5.969,00 RSD

 

DVOKREVETNA SOBA

Noćenje sa doručkom – 3.669,00 RSD

Polupansion – 4.319,00 RSD

Pun pansion – 4.969,00 RSD

 

VIKEND NA PALIĆU

 

CENA (PO OSOBI) : 7.990,00 RSD

 

ARANŽMAN OBUHVATA :

Smeštaj na bazi dva noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u terminu petak/nedelja

Doručak, pansionsku večeru i nedeljni ručak u restoranu „Mala Gostiona“

Parking mesto, wireless internet, boravišnu taksu i osiguranje

 

U cenu je uračunat PDV, boravišna taksa i osiguranje.

  • Cena je izražena u ukupnom iznosu po OSOBI.
  • Deca do 6 godina – gratis u pratnji dve odrasle osobe
  • Deca od 6 do 12 godina plaćaju 50% cene u pratnji dve odrasle osobe.

 

 

Sastavni deo ovog programa je licenca OTP 51/2020 kategorije A25  od 31.01.2020. godine i Opšti uslovi putovanja agencije “Globus Travel“.